Процедурата за кандидатстване към програмата за саниране на многофамилните жилищни сгради

...
Процедурата за кандидатстване към програмата за саниране на многофамилните жилищни сгради
Коментари Харесай

Саниране: Наближава крайният срок за кандидатстване в някои общини


Процедурата за кандидатстване към програмата за саниране на многофамилните жилищни здания е във крайна фаза. Крайният период за подаване на документите към огромна част от общините в страната изтича на 10 май

Интересът към програмата е засилен. Анелия Стаменова е домоуправител в Шумен, a блокът ѝ се нуждае от изцяло саниране. Две седмици преди крайния период за входиране на документите по програмата в общинската администрация, към момента не е изцяло подготвена.

„ Има 10 000 места, на които би трябвало да се подписват, настрана би трябвало да се привикват няколко броя събрания, с цел да може да ги накарам още веднъж да се подписват, въобще извънредно тежка процедура “, споделя Анелия Стаменова

Изискванията включват паспортизация на постройката и енергийно проучване, които от време на време лишават повече от месец. Кънчо Кънчев е един от дребното специалисти в Шумен, които работи в тази сфера.

„ Фирмите са малко, с цел да могат в този период да свършат качествено работата “, споделя той.

От районното министерство обясниха, че крайният период за кандидатстване няма по какъв начин да бъде променян.

„ Крайният период за подаване на документи към нас към този момент като Министерство на регионалното развитие е 31 май, само че следва да се има поради, че изключително при огромния брой искащи, огромния брой планове, които би трябвало да се подадат, самите общини имат софтуерно време, с цел да обработят всички заявки и да ги подадат към нас. Срокът е задоволително дълъг “, сподели Добромир Василев от дирекция „ Жилища политика “.

Очаква се най-вече кандидатстващи по програмата да подадат документи при започване на май.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР